top of page
Yoga Practice

Individuele begeleiding

Ieder mens is uniek en ieder lichaam en stofwisseling is uniek. Wat de ene persoon nodig heeft is niet wat een ander persoon nodig heeft. Iedereen heeft zijn of haar eigen individuele vingerafdruk. Dat is de reden dat ik graag mensen individueel coach en begeleid bij het door hun gestelde of op te stellen persoonlijke doel.  

Jouw Coach

 

Over mij Petra Taal 

Mijn verhaal.

Mijn grote droom de afgelopen 10 jaar is om mensen in beweging te brengen. Nadat ik erachter was gekomen dat voeding, stress en darmklachten onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden is het mijn missie om zoveel mogelijk mensen te helpen.

Ik wil je heel graag vertellen waar deze missie vandaan komt. En veel van wat ik nu ga vertellen is waarschijnlijk bij veel mensen die dit lezen herkenbaar. 

Net als velen heb ik ondertussen al de diëten wel gevolgd. Van Atkins en Montiac tot het brood dieet. Toen ik het even helemaal niet zag zitten heb ik zelfs een eiwitrijk dieet met zakjes gedaan. Als ik toen had geweten wat dat met je stofwisseling zou doen was ik er echt nooit aan begonnen. Je bent echter beïnvloedbaar omdat je wordt voorgespiegeld dat je in relatief korte tijd je je doel kan behalen. Namelijk kilo's  gewichtsverlies in korte tijd.  

Naast het feit dat het jojo-en gewoon doorging, 10 kilo eraf; 12 kilo erbij, kreeg ik ook steeds meer van die vage klachten. Tegenwoordig bespreek ik met iedereen hoe zijn of haar ontlasting eruit ziet maar toen had ik geen flauwe notie waar dit vandaan kwam. Jarenlang had ik last van migraine, obstipatie, vol gevoel in de buik en nog meer van dat soort klachten. En ik had 's middags geen dipje maar zeg maar gerust een flinke dip die ik dan maar weel opvulde met iets zoets.

Ik voelde toch zo rot.  

Ik werkte toentertijd fulltime in de functie van kantoordirecteur bij een grote Bank. Ondertussen hadden we twee schatjes van kinderen en bleven we ons vasthouden aan het oude leventje zonder kinderen. Het leven moest geleefd worden. 

Sommige moeders zullen zich hier in herkennen. Je wilt een goede moeder zijn, de aantrekkelijke partner van; een schoon huis, een gezonde maaltijd op tafel en daarnaast ook nog ieder weekend met je vrienden iets leuks doen. 

Oftewel de stresshormonen gierden door mijn lichaam. En aangezien het ook niet altijd lukte om een gezonde maaltijd op tafel te zetten voelde ik me eigenlijk diep ellendig in en met mijn lichaam.

Ik wist in die tijd nog niets over vitaminen en mineralen. Neurotransmitters en stoffen die ik nodig had om bepaalde stoffen aan te maken. 

Maar ik had een andere uitweg. In 2000 vertrokken wij voor vier jaar met ons gezin voor het werk van mijn man naar Californië, United States of America.

Ik ga niet klagen. Ik heb daar een fantastische tijd gehad vanwege de vrijheid die we genoten. Alle sportieve activiteiten die we wilden doen konden we doen; de reizen die we daar gemaakt hebben. Het was geweldig.

Keerzijde was het opzeggen van mijn baan maar uiteindelijk heeft dat er wel voor gezorgd dat ik nu doe wat Ik kom zelf wil doen. 

 

Het vertrek vanuit Nederland was stressvol. Twee kleine kinderen, mijn man woonde al in Amerika en de verhuizing moest geregeld worden terwijl ik nog moest werken.  In Californië waarin we ons moesten settelen waren stressvol. Een huis huren gaat daar heel anders als in Nederland. Er is geen ander voor, het was

  'stressvol' .

Niet wetende dat al die stressfactoren voor al mijn andere klachten zorgden werd het in Amerika alleen maar erger. De hele Amerikaanse maatschappij was ingesteld op gemak. Fast food is daar daadwerkelijk fastfood. Mijn kinderen gingen netjes met lunchboxen naar school. Maar ze waren, op de Japanse en Chinese kinderen na, de enigen die niet als schoollunch een lading vetten en suikers binnen kregen. Ik was de keurige Europeaan die elke avond gewoon zelf voor de warme maaltijd zorgde. Maar het was wel in die tijd dat ik kilo's aankwam en er ook niet meer vanaf kwam totdat ik in 2004 terug kwam in Nederland. 

 

Aangezien ik geen management functie meer wilde vervullen besloot ik mijn leven radicaal om te gooien. Ik was altijd al geïnteresseerd in het menselijk lichaam. Direct na mijn middelbare school heb ik de opleiding ' Sportmassage' gevolgd. In de afgelopen jaren heb ik nog gemasseerd bij de Nijmeegse Vierdaagse. Een mooi evenement waar ik graag mijn steentje aan wil bijdragen. 

 

Ik ben me gaan verdiepen in voeding en het menselijke brein.

Ik heb de opleiding gewichtsconsulente gevolgd en ben een eigen praktijk gestart. Tussendoor heb ik ook de opleiding voor het geven van ontspanningsmassage en een tijdje later de opleiding stoelmasseur. Vervolgens heb ik de opleiding ' Stresscounselor' gevolgd en gelijktijdig de Life Coach' opleiding op HBO niveau in het weekend. De hormoonfactor opleiding volgde daarna.  Vervolgens veel korte opleidingen gevolgd die samengevat kunnen worden : Gezondheid, voeding en Darmen ; 'Specifieke Overgangsklachten en Vrouwenklachten'; ' Overgewicht en bijbehorende klachten'  en ' Sportvoeding en Beweging'. Ik ben opgeleid tot gecertificeerd beweegconsulent omdat ik beweging onlosmakelijk verbonden zie met een gezond leefstijl. 

De eerste jaren ben ik vooral bezig geweest met het gewichtsverlies door gezonde voeding. Steeds meer ben ik me bezig gaan houden met de overige klachten die een grote invloed hebben op hoe we ons voelen en waardoor we wel of niet in beweging komen. Stress speelt daar een hele belangrijke rol in. Maar onze darmen worden niet voor niets ons 2e Brein genoemd. Er is duidelijk een samenwerking. 

 

Omdat ik zelf de ervaring heb wat een gezonde leefstijl voor je leven kan doen wil ik graag mensen hierbij helpen. Door middel van stress en leefstijl coaching, voedingsadviezen, samen met je te bewegen op je eigen niveau, kan ook jij er weer voor zorgen dat je weer energiek in het leven staat,

 

Bel me gerust of maak een afspraak voor intake. Dan maken we samen een plan van aanpak dat bij jou unieke persoon past. 

 

Tot snel,

 

 

Petra  

    

  

 

bottom of page